NVVK

NVVK: professionele schuldhulpverlening
NVVK is de Nederlandse branchevereniging voor professionele schuldhulpverlening en zet zich in om de schuldenproblematiek duurzaam op te lossen.

Ondersteuning bij schulden

NVVK is in 1932 opgericht als de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet. In eerste instantie hield de organisatie zich bezig met het verstrekken van sociaal krediet maar in de loop der jaren heeft het een groot aantal diensten ontwikkeld.

Geplaatst in Geld


Belastingvrije voet

Belastingvrije voet: bescherming bij schulden
Belastingvrije voet staat voor het deel van het inkomen dat gevrijwaard is van inning door schuldeisers omdat men het nodig heeft om van te leven.

Bescherming van inkomen

Iedereen die belasting betaalt,

Geplaatst in Geld


Gemeentelijke kredietbank

Gemeentelijke kredietbank: hulp bij schulden
Gemeentelijke kredietbank (GKB) is een overheidsinstelling die mensen op verschillende manieren mensen helpt met schulden of financiële problemen.

Sociaal krediet

Geld lenen is niet voor iedereen weggelegd. Conventionele kredietverstrekkers hebben al jaren strengere eisen opgesteld waardoor het moeilijker is om geld te lenen.

Geplaatst in Geld


Kredietunie

Een Kredietunie maakt gebruik van crowdfunding, om tot de financiering van zakelijke plannen te komen. Veel startende ondernemers krijgen bij de bank nul op het rekest, waardoor zij op zoek moeten naar andere vormen van financiering. Zij kunnen gebruik maken van een Kredietunie,

Geplaatst in Nieuws


Geld

Het hoeft eigenlijk niet te worden gezegd dat onze economie eigenlijk maar op één enkel gegeven steunt, namelijk geld. Om te kunnen voldoen aan de vele kosten die het leven met zich meebrengt is het essentieel om geld te verdienen.

Geplaatst in Geld, Nieuws, Sparen